Vragen over Laminaat


Laminaat heeft zoveel voordelen dat het lastig kiezen is welke nu precies het grootst is. De prijs-kwaliteitverhouding is in ieder geval uitstekend; een hoogwaardige laminaatvloer gaat bovendien gemakkelijk 25 jaar mee. Maar ook de vocht- en krasbestendigheid en het onderhoudsgemak zijn grote voordelen.

Vragen over PVC


Een zeer aantrekkelijk aspect van een PVC vloer is de prijs-kwaliteitverhouding. Een mooie nieuwe PVC vloer past daardoor binnen elk budget en heeft ook nog eens een lange levensduur. Wat PVC tot slot onderscheidt van bijvoorbeeld laminaat of hout (die vaak ‘klakkende’ geluiden voortbrengen), is dat het zeer geluidsdicht is.

Vragen over Hout


Hout is en blijft een natuurproduct en daarmee is zowel het grootste voordeel als nadeel genoemd. Een houten vloer is altijd uniek en geeft elke ruimte een ongeëvenaarde sfeer. Het nadeel is dat u rekening zult moeten houden met de seizoenen: bij droogte kan een houten vloer iets krimpen en bij warmte en vocht juist uitzetten. Tijdens het leggen van de vloer moet daarmee rekening gehouden worden. Een ander voordeel van een houten vloer is dat deze veel kan verdragen en jarenlang meegaat, mits deze goed onderhouden wordt. Beschadigingen zijn bovendien eenvoudig te repareren.